Teater

Om teatret

Vi skaber forandring gennem scenekunst

  • Vi skaber forandring gennem scenekunst
  • Vi tror på, at det umulige møde skaber nye erkendelser
  • Vi hjælper andre til ny inspiration og indsigt
  • Vi tilbyder rum for inklusion gennem scenekunst og læring
  • Vi skaber grænseoverskridende fortællinger, der kan mærkes

 

VISION

Glad Teater skal være Danmarks nationalscene med skuespillere med funktionsvariationer. Vores forestillinger skal have et stort publikum og skal, udover at spille i København, spille faste turnéer rundt i de større byer i Danmark samt medvirke på nationale og internationale festivaler. Gennem events udvikler vi nye måder at møde vores publikum på. En teateroplevelse kan også være en oplevelse med live streaming af en forestilling, et chat event eller meget andet.

Glad Teaters Outreach-program bringer vores skuespillere og især grundskolens elever sammen i projekter, der arbejder med teater- og historiefortælling. Gennem en udogmatisk og legende tilgang indgår vores skuespillere i interaktive møder med eleverne. Møderne skaber nye erkendelser og varig forandring – et univers, hvor alt er muligt, og alle kan være med.

Vi har nu 15 års erfaring med at skabe læring og produktionsrammer for vores skuespillere. Vi vil over de næste år sætte vores metoder og etik yderligere i spil, så de, udover at videreudvikle vores skuespillere, vil kunne være til glæde for en lang række andre borgere.

Historie

Glad Teater blev d. 25. april 2006 etableret i samarbejde med Glad Fonden. Vi havde i en årrække undersøgt forskellige måder, mennesker med funktionsvariation kunne indgå i scenekunst. Vi havde lavet små oplysende stykker om og med mennesker med handikap i anledningen af handikapåret 2003 og eksperimenteret med Shakespeare udsat for kørestole. Samtidig besøgte vi England og Sverige, hvor vi søgte inspiration hos etablerede teaterkompagnier.

Mere om Glad Teaters historie

Glad X

Glad X er rammen for den daglige træning og udvikling. I dette forum træner skuespillerne deres kroppe og stemmer, ligesom de udvikler deres skuespiltekniske færdigheder.

Mere om Glad X

Fem dages fejring af scenekunstens mangfoldighed

I maj måned 2019 afholdt vi Glad Teaterfestival - den første af sin slags med udelukkende inkluderende scenekunst på programmet. Fem dage fyldt med teater, workshops, leg og fest!

Mere om festivalen

Her samler vi ikke på data, men på glade historier