Teater

Flugten

“Lars Werner Thomsen har skabt en stemning af håb og samhørighed, som lægger sig ud over teksten og gør den udholdelig i al dens gru…denne iscenesættelse har forstået at køre på barnecykel med tilskuernes følelser, så hænderne helst ryger op for ørerne, så man ikke kan høre mere. Men så forstår øjnene alligevel hele historien, og så ryger hænderne ind foran blikket. Indtil man altså opgiver at skærme sig mod historien og bare lader sig overvælde af den frygtelige historie” – Information

Flugten af Jesper Hyldegaard spillede tre uger på Ny Aveny. Flugten, der oprindelig er en monolog, blev delt ud på tre roller, som hver især afspejlede sider af hovedpersonen Niller. To af rollerne blev spillet af en professionel skuespiller og en musiker. Den tredje rolle blev spillet af en døv skuespillerelev fra Glad Teater. Idéen med Flugten var at undersøge, hvordan det talte sprog, musik og tegnsprog som forskellige udtryksformer kunne bryde med hinanden og udfordre hinanden i en ligestillet sprog-potpourri.

Historien om en desperat mand, der gør op med sin fortid, udspillede sig i et mørkt univers i og omkring en smadret campingvogn.

Flugten fik gode anmeldelser og understegede, at samarbejdet mellem skuespillere med funktionsnedsættelse og almindelige skuespillere kan fungere og bidrage med nye inspirerende fortælleformer. Til forestillingen var der PR materiale i Braille for blinde samt kørestolsadgang. Forestillingens formsprog med udvidet brug af både lyd, billede og tegnsprog gjorde den tilgængelig for alle – uanset handicap.

Medvirkende Bo Hårdell (Glad Teater), Thomas Magnussen og Klaus Risager

Instruktion Lars Werner Thomsen

Dramatiker Jesper Hyldegaard

 

 

Scenografi Johan Kølkjær

Komposition Klaus Risager

Videodesign Søren Vestergaard Nielsen

 

Vil du købe en af Glad Teaters forestillinger?

Vi turnerer i hele landet og spiller både på teatre, biblioteker, til byfester og på festivaler. Med et varieret katalog af forestillinger, workshops og foredrag skræddersyr vi en underholdende og meningsfuld oplevelse til netop dit arrangement

Kontakt os

Her samler vi ikke på data, men på glade historier